Diósdi Sváb Napok 2022

2022.08.01. | Aktuális

A Diósdi Német Nemzetiségi Önkormányzat szeretettel hívja és várja az érdeklődőket az augusztus 6–7-én (szombat–vasárnap) rendezendő, immár hagyományos Diósdi Sváb Napok programsorozatra.

A kétnapos rendezvény augusztus 06-án szombaton 16.40-kor Oderszky László DNNÖ-elnök köszöntőjével indul a Gárdonyi-kertben. 17 órától a Gaudi Buam Kapelle biztosítja a jó hangulathoz a sváb zenét. A muzsikaszó mellett jókedv, tánc, sör, virsli, szódavíz és üdítő várja az érdeklődőket egészen 22 óráig.

 

A vasárnapi program 16 órakor kezdődik a Kék Géza Művelődési Házban. A köszöntőt követően a méltán híres diósdi barack jegyében rendeznek a gyerekek részére játékos vetélkedőt és kvízjátékot a Kápolnakertben. A délután során lesz barackkóstoló, ezzel egy időben kiállítás tekinthető meg a baracktermesztés diósdi hagyományairól. Az idén is lesz lehetőség megkóstolni a hagyományos házi süteményeket és az ízletes baracklekvárt.

17.30-tól a Figura színház mutatja be A brémai muzsikusok című kétnyelvű zenés gyerekműsorát. 19 órától Szamák György tart előadást Diósd történetéről, majd kötetlen beszélgetésre hívja a helytörténeti kutató a résztvevőket, melyen településünk múltja, jelene és jövője lesz a téma.

A vasárnapi program 21 óráig tart.

Illusztrációk: archív fotók