„Együtt erősebbek vagyunk” – Az MNFK új baráti köröket keres

2021.02.09. | Aktuális

A babarci baráti kör belépésével a Magyarországi Németek Fiatalok Közössége (MNFK) immár tizenöt tagszervezettel rendelkezik. 2016-ban még csak nyolc baráti körrel büszkélkedhetett a szervezet, vagyis az elmúlt négy évben összesen hét új ifjúsági csoportot sikerült megszólítani. Ezt a pozitív tendenciát szeretné az MNFK Elnöksége a mostani kampánnyal folytatni.

A legtöbb baráti kör – összesen hét – Pest megyében található, majd Baranya következik négy baráti körrel. Fejér, Tolna és Bács-Kiskun megyében, valamint Budapesten egy-egy aktív baráti kör működik. Rendkívül boldogok lennénk, ha egy év múlva még több pontot feltüntethetnénk a térképen, nem csak a felsorolt megyékben, hanem az ország más területein is. Meggyőződésünk szerint ez mindannyiunk érdeke.

Egyrészt az MNFK-nak mint a német nemzetiségi fiatalok országos szervezetének különösen fontos, hogy olyan tevékenységet végezhessen, amely az egész ország német fiataljait megmozgatja. Másrészt számos területen lehetünk a segítségetekre. Folyamatosan arra törekszünk, hogy baráti köreink az MNFK kommunikációs csatornáin keresztül kiemelten megjelenhessenek az országos és a nemzetközi kisebbségi életben. Az sem véletlen, hogy a rendezvényeinket mindig egy másik baráti kör településén szervezzük meg, ami által csoportjaitok és községeitek remélhetőleg a magyarországi német kulturális életben is ismertebbé válnak. Mind emellett az MNFK számos lehetőséget biztosít tagjainak különböző nemzetközi szemináriumokon és csereprogramokon való részvételre, illetve azok a baráti köreink, amelyek egyben kulturális csoportok is, nemzetközi fellépési lehetőségekhez juthatnak.

Hogyan alapíthatjátok meg saját baráti körötöket? Ez sem olyan bonyolult!

1.        Írjatok nekünk egy ezzel kapcsolatos e-mailt a következő címre: buro@gju.hu!

2.       Irodavezetőnktől két nyomtatványt kaptok (egy belépési nyilatkozatot és egy tagnyilvántartást), amit kitöltve vissza kell küldenetek. A belépéshez legalább 12 tagra lesz szükségetek.

3.       A szükséges dokumentumok benyújtása után az éves tagdíj elutalása (1200 Ft/fő) a következő lépés. A kiskorúak mentesülnek a tagdíj fizetése alól.

4.       Miután ezzel is megvagyunk, már csak a következő MNFK-közgyűlést kell megvárnotok (kivételes esetekben csak az MNFK következő rendezvényét), ahol a tagságotokat ünnepélyesen is megerősítjük.

Reméljük, megjött a kedvetek a csatlakozáshoz. További kérdések esetén szívesen állunk a rendelkezésetekre. Szeretettel látunk Titetek közösségünkben!

Az MNFK Elnöksége