Márton-napi fáklyás felvonulás és vigasság

2022.11.18. | Hagyományőrzés, Önkormányzatunk

A német nyelvterületekről ismert Márton-napi fáklyás/lámpás felvonulás, a Martinsumzug immáron már több éves hagyomány Diósdon is.

Az iskola és a Diósdi Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében több mint 350 gyermek és szüleik vettek részt a felvonuláson, melynek célja a népszokások, a libából készült ételek készítésének felevenítése és az újbor kóstolása. A zenés felvonulás 17 órakor indult a Kleinturwaller Musikanten zenekar kíséretével, majd az iskola tornatermében folytatódott a mulatság, ahol a Naprózsafa néptánccsoport lépett fel, melynek tagjai a gyerekeket és felnőtteket is nagy szeretettel bevonták a közös táncba.

A rendezők libazsíros kenyérrel és finomabbnál finomabb süteményekkel és italokkal várták a gyerekeket és hozzátartozóikat. A visszajelzések alapján ismét nagyon sikeresnek bizonyult a Márton- nap. Köszönet Diósd Város Önkormányzatának, az iskola igazgatónőjének és a pedagógusoknak, a Német Hagyományőrző Egyesületnek, és mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult a rendezvény sikeréhez.

Zs. E.

Fotó: Facebook