Diósdi Sváb Napok

2021.07.20. | Aktuális, Hagyományőrzés, Önkormányzatunk

A Diósdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Diósdi Sváb Napok címmel háromnapos rendezvényt tart augusztus 6–7–8-án. A hagyományteremtő szándékkal szervezett programsorozatra szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődőket!

 

Augusztus 6., péntek

 „Sváb mulatság” a Gárdonyi-kertben (a volt kisóvoda udvarán)

17:00-től 21:00 óráig fergeteges sváb táncos mulatság, sült kolbász és sör fogyasztása mellett. A zenét a Tom Trio sváb zenekar biztosítja

Augusztus 7., szombat

Az „Emlékezzünk a diósdi barackra!” című program helyszíne a Kápolnakert és a Kék Géza Közösségi Házban. 16:00-tól 19:00 óráig kiállítás a diósdi barackról, a gyermekeknek barackos játék és vetélkedő a diósdi Német Hagyományőrző Egyesület szervezésében. Lesz még baracklekvár-kóstoló, valamint a résztvevők meghallgathatják a Törökbálinti Sváb Kórus műsorát.

Augusztus 8., vasárnap

„Kóstoljunk sváb ízeket és közben nézzünk filmeket!”. Gasztronómia és kultúra a 16:00-tól 20:00 óráig a Kék Géza Közösségi Házban. Sütiverseny, a legjobb sütemény készítőjét díjazzuk! A jó hangulat mellé filmes ízelítőt kaphatnak a résztvevők a régi diósdi sváb „falu” történetéből, majd ezt követően mindenkit várunk egy kis kora esti mozizásra.

A film címe: Együttélés (90 perces magyar film).

A Diósdi Német Nemzetiségi Önkormányzat minden érdeklődőt szeretettel vár a háromnapos programsorozatra, mely pályázati támogatás segítségével valósul meg!

Támogatóink: