Német Rádió: Treffpunkt am Vormittag

2020.05.09. | Aktuális

Német nyelvű magazinműsor friss hírekkel, információkkal, érdekességekkel, rendezvényekről történő beszámolókkal a német nemzetiség életéből.Sok német nyelvű modern és hagyományos zenével. Adás: mindennap 10:00-12:00, MR4 – Nemzetiségi Adások (AM 873, 1188)

http://www.mediaklikk.hu/musor/nemet-nemzetisegi-musor/

Az interneten keresztül élőben hallgatható adás az alábbi weboldal „ÉLŐ” menüpontja alól elérhető:

www.mediaklikk.hu

A Magyar Rádió első, a német ajkú nemzeti kisebbség számára készített német nyelvű adása, a  műsoridő  napi két óra, és az országos sugárzásnak köszönhetően az adások az egész ország területén elérhetőek.

A műsort mindennap 10 és 12 óra között közvetítik, ami napjainkban, figyelembe véve a rádiózási szokásokat, igen jó adásidőnek számít. Talán ennek is köszönhető, hogy jelentős hallgatótábora van. A vasárnapi kívánságműsor kifejezetten sikertörténet, a magyarországi németek minden csoportjához eljut, és az országos sugárzás megindulása óta egyre népszerűbb. A szerkesztőség jó kapcsolatokat ápol a magyarországi németek különböző szervezeteivel és önkormányzataival, az oktatási intézményekkel éppúgy, mint a különböző egyházakkal. Európában egyedülálló módon minden második vasárnap élőben közvetít német, tehát kisebbségi nyelven celebrált misét a pécsi Belvárosi templomból. Ezzel együtt a hírek, tudósítások javát a mindennapok témái adják: az egyesületek, települési közösségek élete, a kultúra ápolása, az anyaországhoz fűződő kapcsolatok és természetesen a német kisebbség életétét érintő politikai kérdések.

„Gruss und Kuss” – vasárnapi kívánságműsor

http://www.zentrum.hu/hu/treffpunktamvormittag/

nemet@radio.hu  „Gruss und Kuss”, ide lehet írni a zenei kívánságokat péntek délig, amit szombat és vasárnap délelőtt hallgathatunk!