Szent Gellért Napok 2022

2022.09.06. | Aktuális, Önkormányzatunk

Szeptember 9-én kezdődik a Diósdi Szent Gellért Napok rendezvénysorozat, melyen számos szórakoztató és kulturális program várja az érdeklődőket. A Diósdi Német Nemzetiségi Önkormányzat 10-én, szombaton délután mutatkozik be az érdeklődőknek

A rendezvény 9-én, péntek délután 15 órakor gyermekprogramokkal indul, majd átadják a Virágod Diósdért Verseny díjait. Tizenöt éves Diósd és erdélyi partnertelepülése, Marosvécs kapcsolata. Az erről való megemlékezés 18 órakor kezdődik. Este 7-kor hagyományosan csapra verik a boroshordót, ami után taksonyi zenészek szórakoztatják a résztvevőket.

A szeptember 10-én, szombaton délután a Diósdi Német Nemzetiségi Önkormányzat mutatkozik be az érdeklődőknek. 14:30-tól a Somorer Jungs zenekar játszik, majd a Rozmaring énekkar lép fel. 16:20-kor áll a színpadra a Grosserkovacser Runde tánccsoport, majd 16:45-től az Eötvös József Általános Iskola németes osztályaiba járó tanulók műsora zárja a nemzetiségi programot. Ezt követően két zenekar, valamint egy élő diszkóprogram zárja a napot.

Vasárnap már délelőtt 10-től várják a gyerekeket a városközpontban játszóházzal és ugrálóvárral (a három nap során minden program ingyenes). 14 órától a helyi óvodások és iskolások lépnek színpadra műsorukkal.

A késő délután és az este a zene jegyében telik: a Kiflihajó, a Metal Funky, majd 20 órától a Bikini együttes lép fel.