December közepén kezdik az alsbachiak oltását

2020.11.27. | Aktuális

Két oltási központot hoznak létre Hessen tartomány közel 300 ezer lakosú Darmstadt-Dieburg járásában. Az egyiket a járás nyugati részén, a másikat Diósd német partnertelepülése, Alsbach–Hähnlein közvetlen közelében, a nyolc kilométerre fekvő Pfungstadtban – adta közre a midio.hu portál.

A város Facebook-oldalán közreadott közlemény ismerteti: a szövetségi kormány tervei szerint december közepétől lesz elérhető a koronavírus elleni oltóanyag. A szakemberek szerint a Hessen tartományban élő 6,2 millió lakosból mintegy 4 milliónak kell beoltatnia magát ahhoz, hogy elérjék az optimálisnak tekinthető 60 százalékos átoltottsági arányt. Azért van szükség a járásban két oltási központra, hogy az emberek otthonuk közelében kaphassák meg a vakcinát. A helyszínek kiválasztásánál szempont volta jó tömegközlekedés, a megfelelő számú parkoló, valamint az oltást végző személyzet megfelelő elhelyezése. Pfungstadtban egy kereskedelmi célú ingatlanban alakították ki az oltási központot. Már folyik az oltóközpont személyzetének toborzása.

Először a veszélyeztetetteket oltják

„Hatalmas kihívás előtt állunk, de nagyon bízom benne, hogy a tervezett időpontban, december közepén megkezdhetjük a járásban az oltást, amennyiben a koronavírus elleni oltóanyag rendelkezésre áll. A 2015/16-as menekültválság idején bebizonyítottuk, hogy pillanatok alatt tudunk szállást, infrastruktúrát és személyzetet kialakítani, biztosítani” – nyilatkozta az egyik illetékes tisztviselő.

Az alsbachi Polgármesteri Hivatal naponta ad ki tájékoztatót a koronavírus-helyzetről

Amíg a teljes népesség számára nem áll rendelkezésre elegendő oltóanyag, addig a szövetségi kormány által korábban meghatározott célcsoportokhoz tartozók kapják meg a vakcinát: azok, akik koruk vagy krónikus alapbetegségük miatt különösen veszélyeztetettek; mellettük elsőbbséget élveznek az egészségügyi és a szociális ellátásban dolgozók. A hatékony védelem érdekében két oltást kap mindenki, az első után két-három héttel adják a másodikat. Az oltásra a hét minden napján 7 és 22 óra között kerül sor.

50 éves atelepülés első gyógyszertára. Sebastian Bubenzer polgármester (jobbról) köszöntötte a patika munkatársait

Forrás: midio.hu

Fotók: Facebook