Úrnapi virágszórás és körmenet Diósdon

2021.06.08. | Aktuális, Deutschprachige Mitteilungen, Hagyományőrzés, Múltunk

Ez évben június 6-án, vasárnap ünnepeltük az Úrnapját, teljes nevén az Úr Szent Testének és Szent Vérének ünnepét. Diósdon ez évben is csodálatos virágszőnyeg díszítette az úrnapi sátrakat összekötő útvonalat.

Az úrnapi sátrak és a virágszőnyeg készítéséből a helyi németség is aktívan kivette a részét. Különösen örömteli a helyi sváb közösség számára, hogy a Diósdi Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Diósdi Német Hagyományőrző Egyesület mellett idén sok gyermek – köztük a diósdi német nemzetiségi iskola több tanulója – is részt vett a közös munkában.

A Diósdi Német Nemzetiségi Önkormányzat ezúton is megköszöni a Német Hagyományőrző Egyesület tagjainak, a civil szervezeteknek, a pedagógusoknak, a gyerekeknek és szüleiknek, hogy eljöttek és segítettek az úrnapi virágszórásban. Külön nagy öröm volt látni, hogy idősebb tagjaink hogyan próbálják a fiatalabb generáció számára átörökíteni ezt a 100 éves hagyományt.

Szöveg és fotók: dr. Szűcs Anna

*

Blumenstreuen und Prozession am Fronleichnamsfest in Orasch

Diese Blumenteppiche und Blumenzelte zierten auch dieses Jahr am Fronleichnamsfest den Weg der Prozession in Orasch. Besonders erfreulich war für die schwäbische Gemeinde, dass heuer viele begeisterte Kinder – unter ihnen die Schüler der Deutschen Nationalitätengrundschule von Orasch – an der gemeinsamen Arbeit teilnahmen.

Die Nachricht und die Bilder: Dr. Anna Szűcs